Kek batik lepas
Kek batik lepas
Bahan-bahan ( 5-6 orang )
- biskut marie yg telah dipatah dua
- 1 buku mentega
- 1 tin susu pekat
- 1 paket kecil milo
- 1 botol kecik serbuk koko
- sedikit kacang yg telah digoreng tanpa minyak
- sedikit kismis
Cara-cara
-
Cairkan mentega di dalam kuali.
-
Masukkan susu pekat dan kacau sehingga rata.
-
Masukkan milo dan serbuk koko dan kacau dgn rata.
-
Apabila sudah rata, masukkan biskut marie, kacang dan
kismis ke dalamnya. Kacau dgn cepat sebelum campuran coklat tadi
mengeras di dalam kuali. Gunakan api yg kecil saja.
-
Masukkan ke dalam bekas yg telah disapu sedikit mentega.
Mampatkan kek ini dgn menggunakan plastik dan ditekan dgn tangan.
Pastikan kek ini telah diratakan dgn sekata ke dalam bekas.
-
Sejukkan selama setengah hari. Boleh dihidangkan pada waktu petang atau dijadikan hantaran.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan