Khamis, 3 Oktober 2013

Resepi Roti Jala

Resepi Roti Jala

Roti Jala
Masa:
Penyediaan: 15 minit | Memasak: 30 minit | Keseluruhan: 45 minit
Jumlah Hidangan : 15

Bahan-Bahan:

  • 2 cawan tepung gandum
  • 2 biji telur.
  • 1 1/2 cawan air
  • 1 cawan susu cair
  • 6 sudu mentega cair
  • 1 sudu teh garam
  • 1 sudu teh serbuk kunyit

Cara Membuat:

  1. Bancuh tepung dengan susu, garam, mentega cair dan telur sehingga sebati dan tuangkan air . elakkan dari adunan menjadi berketul samada menggunkan blend atau menapis terlebih dahulu
  2. Panaskan kuali leper, disarankan menggunakan non stick pan untuk tidak melekat, dan letakkan sedikit minyak
  3. Kiraikan di atas kuali leper. Apabila roti kelihatan kekuningan dan agak garing, angkat dan gulungkan seperti di dalam gambar

Tiada ulasan:

Catat Ulasan