Resepi Roti Jala
Resepi Roti Jala
- Masa:
-
Penyediaan: 15 minit |
Memasak: 30 minit |
Keseluruhan: 45 minit
Jumlah Hidangan : 15
Bahan-Bahan:
-
- 2 cawan tepung gandum
- 2 biji telur.
- 1 1/2 cawan air
- 1 cawan susu cair
- 6 sudu mentega cair
- 1 sudu teh garam
- 1 sudu teh serbuk kunyit
Cara Membuat:
-
- Bancuh tepung dengan susu, garam,
mentega cair dan telur sehingga sebati dan tuangkan air . elakkan dari
adunan menjadi berketul samada menggunkan blend atau menapis terlebih
dahulu
- Panaskan kuali leper, disarankan menggunakan non stick pan untuk tidak melekat, dan letakkan sedikit minyak
- Kiraikan di atas kuali leper. Apabila roti kelihatan kekuningan dan agak garing, angkat dan gulungkan seperti di dalam gambar
Tiada ulasan:
Catat Ulasan